Over ons

Marlon Franken Groenten & Fruit

Al 3 generatie's Franken in de Groente en Fruit handel.

Al vanaf 1935 begon Opa Martien met het venten van groente en fruit in Bergen op Zoom en omstreken.

Zoon adri is als jong manneke ook gaan venten met bakfiets en later paard en wagen.

Na paard en wagen kwam vrachtwagentje om in de omgeving van Bergen op Zoom en flakkee te venten met aardappelen groenten en fruit.

In de zomer maanden werd de route uitgebreid naar Utrecht met brabantse aardbeien.

Zoon Toon Franken is na te hebben gewerkt op de Groenten en fruitveiling in Bergen op Zoom ook voor zichzelf begonnen met het venten van groente en fruit in verschillende dorpen in West brabant.

In de zomermaanden breide zijn route met aardbeien uit naar Zwijndrecht en Dordrecht.

Helaas is hij in 1989 wegens ziekte moeten stoppen met een gedeelte van zijn werkzaamheden.

Vanaf 1996 ben ik voor mezelf begonnen met in 1e instantie het venten van aardbeien na het aardbeien seizoen ben ik door gegaan met het venten van groente en fruit in Zwijndrecht. In de loop der jaren zijn de ventwijken verruild voor standplaatsen op markten in Brabant en Zeeland.

De eerste jaren hebben we met kramen op de markt gestaan. Na een aantal jaren hard werken met kramen opbouwen afbreken hebben we besloten over te gaan op een verkoopwagen.

in 2001 is deze verkoopwagen verkocht en is er een moderne wagen gekomen met een koelgedeelte voor gesneden producten.

Om ons nu en in de toekomst te kunnen onderscheiden met service en kwaliteit hebben wij op 12 januari 2013 onze nieuwe verkoopwagen in gebruik genomen.

Geheel klaar voor de toekomst de wagen heeft ruimte koeling zodat alle producten onder de beste temp. verkocht worden. Een koelvitrine met verse gemaakte salades en gesneden producten.